Beelen NEXT presenteert ‘NEXT-Use Hout’ geproduceerd uit afvalhout


Terug naar overzicht
Beelen NEXT presenteert ‘NEXT-Use Hout’ geproduceerd uit afvalhout
Projecten & nieuws / Beelen NEXT presenteert ‘NEXT-Use Hout’ geproduceerd uit afvalhout

 

Van piketpaaltjes tot mooie balken

Medio september start Beelen NEXT op de locatie waar straks de Circulaire Bouwhub zal verreizen met een productielocatie waar van afval- en sloophout weer nieuwe houten producten gemaakt wordt: van piketpaaltjes tot mooie balken. Uiteindelijk zijn de producten te verkrijgen via de Beelen NEXT webshop en een binnenkort bekend te maken groothandel! De werkzaamheden zullen werk bieden aan 5 tot 10 mensen die uit een langdurig uitkeringstraject komen, begeleid door partner Level 5.

Vooruitlopend op de productie van nieuw bouwhout, is reeds gestart met de productie van diverse typen meubels uit afvalhout.

 

Binnenkort te verkrijgen!

Bij ontwerpen en bouwen van de meubels draait het om het leerproces van de mens. Om een product te ontwikkelen vanuit een reststroom van de sloopplaats moet er veel worden ontdekt en wordt er veel geleerd. Level 5 laat het meubilair ontwerpen en produceren door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in samenwerking met designers en ambachtsmensen. Zo bouwen alle mensen aan hun CV en hun vakmanschap.

De exemplaren hieronder zijn de eerste prototypes, een resultaat van een wedstrijdje tussen werkzoekende en hun jobcoaches van de gemeente Amsterdam. De meubels zullen binnenkort te verkrijgen zijn via de Beelen NEXT shop!

44