Beelen.nl behaalt FSC ® certificering voor NEXT-Use hout


Terug naar overzicht
Projecten & nieuws / Beelen.nl behaalt FSC ® certificering voor NEXT-Use hout

 

Sinds de oprichting van Beelen.nl zijn duurzaamheid en innovatie uitgangspunten van waaruit wij handelen, en bovendien de motivatie achter het opzetten van de NEXT Houtwerkplaats. Hier worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid en opgeleid, terwijl uit afvalhout nieuwe houten producten en bouwmaterialen worden gemaakt. Deze houten producten zijn nu FSC gecertificeerd, waarmee formeel is aangetoond dat het hout teruggewonnen is uit sloopprojecten.

 

In de transitie naar de circulaire economie wordt bewijsvoering gelukkig steeds belangrijker. Alleen zo kan immers onderscheid gemaakt worden tussen een écht duurzaam product en een product met enkel een goed verhaal. Digitalisatie is daarvoor een belangrijk middel. Om die reden biedt Beelen.nl klanten via de app en klantenportaal real-time inzicht in hun materiaalstromen en welke bestemming die stromen gekregen hebben.

 

Voor steeds meer materialen uit de ontmanteling van gebouwen en reststromen van bouwplaatsen vindt Beelen NEXT een mooie hoogwaardige bestemming. Deuren blijven deuren, Stalen kolommen blijven stalen kolommen, gipsplaat wordt weer gipsplaat enzovoort. Afval- en sloophout wordt in onze eigen houtwerkplaats bewerkt tot nieuwe houten producten, afgezet via eigen kanalen en de vestigingen van Pontmeyer.

NEXT Houtwerkplaats

Afhankelijk van de afmetingen en kwaliteit van het afvalhout wordt het bewerkt tot een range van producten: van piketpaaltjes tot balken en planken. Hiermee wordt de levensduur van het hout verlengd en houtkap voorkomen! Met het behalen van de FSC ® certificering is nu ook extern getoetst en bewezen dat het hout betreft dat herwonnen is uit sloop of bouwafval.

 

De werkzaamheden in de NEXT werkplaats bieden werk en opleiding aan 7 tot 10 mensen die uit een langdurig uitkeringstraject komen. Deze worden begeleid door Level 5, partner van Beelen NEXT. De begeleiding draait om het leerproces van de mens, het bouwen aan hun CV en het ontwikkelen van vakmanschap

2730

Over Beelen NEXT
Beelen NEXT is binnen Beelen.nl het verzamelpunt van innovatie. Voortbouwend op meer dan 27 jaar kennis en ervaring van Beelen.nl wordt binnen NEXT met concrete projecten en lef gewerkt aan de bouwstenen van een duurzame wereld en de toekomst.