Hoe hergebruikte materialen hun nieuwe bestemming bereiken

Logistiek is een essentieel onderdeel bij het herbestemming van gebruikte materialen.
Terug naar overzicht
Projecten & nieuws / Hoe hergebruikte materialen hun nieuwe bestemming bereiken

 

Logistiek is een essentieel onderdeel bij het herbestemmen van gebruikte materialen. Met efficiënte logistiek wordt het demonteren voor hergebruik eerder (financieel) haalbaar. Bovendien biedt het mooie kansen tot voorkomen van transport en de daarmee gemoeide overlast en CO2 uitstoot.

Om de logistieke beweging zo minimaal mogelijk te houden is ons uitgangspunt dat materialen vanuit het demontageproject direct vervoerd wordt naar de plek waar het opnieuw wordt toegepast. Als dit niet lukt, bieden onze NEXT transportcontainers een ideale oplossing. Ze kunnen op een NEXT project gevuld worden met materialen, enige periode worden opgeslagen en daarna worden vervoerd naar de afnemer. Opslag kan plaatsvinden op het project óf op een van de 6 Beelen.nl vestigingen.

Voor grotere materialen en grotere hoeveelheden hebben we recent twee zeiltrailers in gebruik genomen met een lengte van bijna 14 meter.

In de transitie naar een circulaire economie zien wij steeds meer lokaal hergebruik. Goed gelegen hubs worden daarmee steeds belangrijker. Beelen NEXT ontwikkelde in samenwerking met VolkerWessels de Circulaire Bouwhub. Binnenkort starten we met de opbouw van Circulaire Bouwhub Utrecht, waarover later zeker meer!